Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Mijn ervaring is dat meningen te vaak NIET worden gedeeld, waardoor veel onbegrip ontstaat. Vriendschappen zijn nogal eens een illusie om die reden. Bij deze nodig ik een ieder uit om aan de bel te trekken en, net als ik nu, deze plek in te nemen om uw Verbeelding met ons te delen of gewoon om uw ongezouten mening ergens over te geven.

Blijkbaar is het not done om over jezelf te vertellen, over wie je bent, wat je doet en wat je bezighoudt. En zeker niet en plein public. In vele relaties is die ruimte er vaak niet eens. Om mijn Verbeelding enigszins te kunnen plaatsen is een persoonlijk inkijkje noodzakelijk. Daarna kom ik tot een uitleg van de cryptisch-wiskundige formule uit de titel.

Een deel van mijn Verbeelding werd en wordt weerspiegeld door anderen, door mijn grote held Freek de Jonge en mensen als Stephen Colbert en Jon Stewart: mensen die op bijna perfecte wijze - gedachten vrij uitgesproken, ingebed in scherpzinnige humor - divergente snaren weten te raken. Helaas, een geboren cabaretier ben ik niet. Ik moet het op mijn manier doen. In deze bijdrage wil ik proberen duidelijk te maken dat Verbeelding altijd een persoonlijke invulling kent. Als er al iets bestaat als een collectieve Verbeelding dan is dat de samenbundeling van alle individuele Verbeeldingen.

Maar goed, laat ik beginnen bij het begin. Mijn Verbeelding is dus een individueel dingetje. Ik kan het niet hebben over uw Verbeelding of die van het Nederlandse volk. Er is een causaal verband tussen alles wat ik ben, zeg en doe.

Denken doe ik eigenlijk 24/7. Ik maak me druk over werkelijk alles. Van Grexit tot TTIP, van FIFA tot PVV, van genetische manipulatie tot duurzaamheid, van kanteldenken tot basisinkomen. Je kunt het niet zo gek bedenken of ik heb er een mening over. Daartoe probeer ik altijd te komen door informatievergaring en analyse, voors en tegens tegen elkaar afwegend, feiten en fictie scheidend. Meestal kom ik daarna tot stevige of op zijn minst duidelijke standpunten. In extremis kan het zelfs leiden tot een rol als advocaat van de duivel.

Muziek is sinds 2012 een bijna fulltime bezigheid. Oscar Wilde zei ooit: "Alle kunst verlangt eenzaamheid als haar gezelschap". Dit mantra volgend heb ik me, na een aantal vruchteloze pogingen om samen met anderen iets op te zetten, meer en meer teruggetrokken in mijn eigen dimensie. Als songwriter in het algemeen, maar ook als indie artist, volledig onafhankelijk opererend in creativiteit en zakelijkheid. Vanuit mijn Helmondse studiootje de hele wereld bedienend.

Uiteindelijke resultaten van dit alles worden geconcretiseerd door een enorme drive (en een achtergrond als marketeer) om zo veel mogelijk in daden en producten om te zetten. Dit heeft bijvoorbeeld een aanzienlijke productie opgeleverd aan muziek en schrijfsels. Ergo, mijn Verbeelding wordt bepaald en gevormd in een breed kader van creativiteit en denken.

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen als GezondVerstandBurger (@vinisva). Tevens muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Historie