Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Juni 2015 is de maand waarin ik eindelijk heb besloten mijn maatschappelijke en politieke betrokkenheid vorm te geven. Ik maak me mijn hele leven al druk om 'van alles en nog wat' en Vinisva is vanaf nu het verzamel- en vertrekpunt voor uiteenlopende schrijfsels en breinkronkels.

Het doel is voor mij helder en de inzet is hoog: De Nieuwe Verlichting. We moeten 350 jaren terug in de tijd om de belangrijkste inspiratiebron op te sporen. Ook toen was het tijd om dogma's aan de kant te zetten en na te denken over verandering. Zo moet o.a. hedonisme en groeidenken worden vervangen door collectiviteit en duurzaamheid. De nadruk ligt op burgerbewustzijn en kleinschalige bundeling van burgerkracht in o.a. coöperaties.

De burger betaalt, de burger bepaalt ...

Lees ook mijn verantwoording.

Vinisva is een soort 'meta-portaal' waar in een brede maatschappelijke context informatie wordt gebundeld/samengevat en toegankelijk gemaakt voor een relevante doelgroep: de gezond-verstand-burgers. Bij voorkeur komen hieruit vervolgacties voort, van agenderen, petitioneren en demonstreren tot het organiseren van bijeenkomsten en het vormen van coöperaties.

Bij leven en welzijn hoop ik via mijn bijdrage, hoe klein dan ook, mede richting te kunnen geven aan een betere toekomst. Voor komende generaties, voor de mensheid, voor de evolutie. In mijn eentje wordt dat een lastige zaak, ook u kunt meedoen ...

Enige toelichting is wellicht op zijn plaats ...

In de huidige tijd, waarin elk lettertje op een goudschaaltje wordt gewogen en altijd van cijfertjes vergezeld moet gaan, is het lastig om je mening te verkondigen zonder meteen te worden verketterd. Waar veelal vrijheid van meningsuiting wordt gepredikt is dit toch een vreemde zaak. Geestverruiming ontstaat door openstellen en niet door zout op slakken te leggen.

Met continu een blik op de wereld moeten we klein beginnen. Wie helpt ons uit het neoliberale moeras? De kaasstolpen rond politiek en media zitten potdicht, we zijn blijkbaar zelf aan zet. Kanteldenken is de leus! Mijn Verbeelding is een verzameling van breinkronkels en schrijfsels op het raakvlak van maatschappij en economie. U heeft waarschijnlijk uw eigen Verbeelding. Laten we ze bundelen!

Enkele quotes van mezelf, uit een presentatie. Saai? Zweverig? Esoterisch? Hoogdravend? Het is maar hoe je 't wilt bekijken. We kunnen als stuurlui aan de wal blijven staan, commentaar leveren of op zijn slechtst níet gaan stemmen. We kunnen echter ook in actie komen en het heft in eigen handen nemen. Door onze gezamenlijke Verbeelding te laten gelden en de toekomst mede te bepalen.

Voor de naamgeving van mijn blog heb ik een fictieve formule gekozen: Vin = Va! De V staat voor 'Verbeelding', i voor 'individueel', n is de factor en de a staat voor 'allemaal'. Spreek de formule voor het gemak uit als vin is va. De betekenis is vrij simpel: de Verbeelding van ons allemaal is gelijk aan het product van zoveel mogelijk individuele Verbeeldingen. Bij een kritische massa maakt dit een nieuw tijdperk mogelijk.

Ik ben n = 1,  u bent n = n+ 1. Als u wilt kunt u meedoen in mijn Vinisva blog-plus. Twijfelt u of u uw eigen Verbeelding hier zou kunnen of willen toevoegen en bij te dragen aan de Nieuwe Verlichting? Lees hoe het in zijn werk gaat of neem contact met mij op als uw meer wilt weten.

Hans Geurts