Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Homo sapiens of de mensheid evolueert, inderdaad.In tienduizenden jaren zijn we verworden van een beweeglijke jager-verzamelaar zonder bezittingen naar een starre stedeling die alles heeft wat zijn hartje begeert ... Wat zijn we er tot nu toe eigenlijk mee opgeschoten?

Die vraag ga ik nu nog niet beantwoorden. Ik ben pas op een derde van Rutger Bregman's boek "De meeste mensen deugen", maar het is inmiddels al een soort bijbel geworden. Ik beloof dat ik aan het einde van het boek een conclusie zal schrijven, misschien zelfs voorzien van een antwoord op die prangende vraag.

Telkens als ik dreig te vervallen in misantropie begrijp ik de wereld beter als ik bijgaand plaatje bekijk, dat ik heb opgesteld na lezing van de eerste hoofdstukken.

 

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie