Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Glasvezel Helmond - Overzicht Providers

-> Zie ook het overzicht ' Zenderaanbod TV Helmond'!

LET OP!  "Tot en met 30 april 2019 geen aansluitkosten van Glasvezel Helmond voor de wijken Helmond Noord, Warande, Rijpelberg en Brouwhuis" Vanaf 1 mei 2019 worden dus (weer) € 198 (!) aanlegkosten berekend bij een huisaansluiting op het netwerk. En bedenk ook dat op vrijdag 27-4 Koningsdag en daarna meteen weekend is. Advies: evt. besluit uiterlijk vrijdag 26-4-2019.

Enkele conclusies:

  • Bij overstap kijken wat de einddatum van je huidige contract is! Start vervolgens overleggen met nieuwe provider.
  • Opmerkelijk of logisch, als je probeert je wensen bij de diverse providers te vertalen dan ontlopen de prijzen elkaar niet echt veel. Keuze maken op basis van aanbod, functionaliteit, service, en vooral: gevoel …
  • Bij een overstap bedenken dat eventuele MAILADRESSEN komen te vervallen (bv. @upcmail.nl of @ziggo.nl)!
  • Radiozenders zijn wel te vinden, maar slechts na ampel speurwerk. Aanbod is redelijk uitwisselbaar. Daarnaast gebruik ik vooral internet voor radio. Voor mij persoonlijk is radio dan ook geen criterium.
  • Ondanks vele problemen (al vanaf UPC) weet je onderhand wél wat je in huis hebt ... Bij de anderen zal ook niet alles koek en ei zijn en is het nog maar afwachten. Het alternatief moet dan ook wel ERG AANTREKKELIJK zijn ...

Op maandag 11 maart ontving ik deze mail van Fiber.nl:

"Fiber Nederland is recentelijk overgenomen door XS Provider (onderdeel van de Teleplaza groep). Vanaf 1 april zal daadwerkelijk de overdracht plaatsvinden van onder andere de websites. We zitten op dit moment dus in een transitie fase en ik snap dat een en ander verwarrend kan zijn. 

Fiber NL heeft voor Helmond een aparte pagina (www.helmond-fiber.nl) waar de Helmonders het aanbod kunnen zien en zich kunnen aanmelden. Online.nl (onderdeel M7 en ‘oude’ eignaar van Fiber NL) is geen aanbieder van glasvezel in Helmond, maar levert daar DSL. We hebben M& gevraagd om de fiber.nl website aan te passen, maar dat heeft helaas nog even tijd nodig…"


"Tot en met 30 april 2019 worden er géén aansluitkosten berekend door providers die zich presenteren onder de naam Glasvezel Helmond t.b.v. de wijken Helmond Noord, Warande, Rijpelberg en Brouwhuis"

Okay, dus vanaf 1 mei 2019 worden er dus (weer) € 198 (!) aanlegkosten berekend bij een huisaansluiting op het beglaasde en supersnelle netwerk. Bedenk daarbij ook nog 's dat 't op vrijdag 27-4 Koningsdag is en daarna meteen weekend. Mijn advies: neem een eventueel besluit uiterlijk op vrijdag 26-4-2019 en laat het desbetreffende partijen tijdig weten!

Het promotiepakketje van Glasvezel Helmond dat ik per post ontving heeft me getriggerd om eens wat zaken op een rij te zetten. Al jarenlang Ziggo klant (met vele uren aan ultieme irritatie en veel stress) wil ik 's kijken of er een uitweg is uit mijn noodzakelijke verstrengeling met een vreselijk klantonvriendelijke, monopolistische en autistische global player op het gebied van informatievoorziening.

Zo gedacht, zo gedaan. Hierbij bied ik een ieder de mogelijkheid om een aantal uren aan (soms complex) gepuzzel te besparen door een overzichtje te maken met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen Ziggo en de providers uit het GH-kamp.

De intro uit het providersoverzicht in de download:

Een uitgebreid abonnement t.b.v. Internet, Televisie en Telefonie kost gemiddeld gauws zo'n 70-80 Euro per maand, zijnde bijna 1.000 Euro per jaar! Een flinke kostenpost, en dus zaak om eens even wat dingen op een rij te zetten. In 2019 is namelijk het aantal mogelijke providers toegenomen. Waar tot 2019 Ziggo en later ook Breedband Helmond de koek verdeelden zijn er per maart 2019 enkele aanbieders meer. Het gaat hier om de markt voor internet, TV en telefonie via het nieuwe glasvezelnetwerk in Helmond (gecheckt in wijk Rijpelberg). Naast deze kabel heeft Ziggo haar eigen netwerk liggen ... Bedenk dus dat Ziggo géén deel uitmaakt van de groep providers die zich onder de naam Glasvezel Helmond presenteert! Hieronder staat een overzicht waarin kosten redelijkerwijs kunnen worden vergeleken. In een apart document wordt het TV-zenderaanbod vergeleken

Maak uw keuze! Blijf bij Ziggo of stap over. Op woensdag 13 en 20 maart a.s. zijn er informatiebijeenkomsten in de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. Bekijk de agenda!

Download

Voordat de download start ...

Ga verder ... ×