Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Burgercoöperatie BC De Rijpel

Einde oefening voor BC De Rijpel

* * * Afsluiting BC De Rijpel per 1 januari 2021 * * * 

Via een publicatie op Ditisonzewijk is het einde aangekondigd van de Werkgroep BC De Rijpel. Op de website van BC De Rijpel staat een uitgebreide motivatie met betrekking tot het staken van de activiteiten.

Het is een typsich geval van jammer, maar helaas :( Na anderhalf jaar heb ik persoonlijk, als initiattiefnemer besloten om de stekker uit dit project te trekken. Er was weinig tot geen beweging in te krijgen, noch in de wijk, noch bij gemeente en wijkraad, noch in de media. Corona gaf het laatste zetje. Naar verwachting gaat het nog minimaal een half jaar duren voordat er weer iets van bijeenkomsten of dergelijke kan worden georganiseerd. Het concept wordt bevroeren en gearchiveerd. De deur blijft op een kleine kier staan voor een nieuwe poging. De handschoenopnemer kan overigens iedereen zijn ...

 

Welkom bij BC De Rijpel !

De pilotomgeving van Burgercoöperatie De Rijpel (i.o.) is inmiddels ondergebracht op een eigen webstek: www.bcderijpel.nl. De komende maanden is een Werkgroep BCR bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid en (on)mogelijkheden van een coöperatieve vereniging van bewoners van de wijk Helmond-Rijpelberg.

Kijk voor informatie op en like de Facebook Pagina en/of word lid van de Facebook Groep. Behoefte aan wat meer achtergrondinformatie? Op de Aurora download pagina zijn allerlei artikelen en documenten te vinden.