Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Zwarte zwanen is een documentairereeks van Omroep Max, waarin Cees Grimbergen de pensioenwereld verkent. Je wordt er zeker niet blij van. Ik persoonlijk maak me zelfs (al jaren) erg kwaad om het feit dat de financiële wereld ons in zijn wurggreep houdt. Er is HELEMAAL NIETS veranderd sinds 2008! Erger nog, de bonussen zijn hoger dan voor 2008 ... En die arrogantie!

Gelukkig krijgt ZZ enige aandacht. De kijkcijfers zouden rond 6 miljoen moeten liggen, maar met 576.000 op maandag 13/7 en 584.000 op dinsdag 14-7 blijkt zich toch een half miljoen mensen betrokken te voelen bij het onderwerp. Maar toch, Life Story trekt 998.000 kijkers en Hello Goodbye 1,2 miljoen. Over lauwe pap, apathie en desinteresse gesproken ... Je krijgt wat je verdient blijkbaar.

Dat je als journalist (of zelfs als premiebetalende) burger geen vragen mag stellen is werkelijk van de pot gerukt! Er zou een wet moeten komen die openheid simpelweg VERPLICHT. Ik wil het vervelende woord 'transparantie' niet meer horen bij monde van de Zuidas c.s. , net als 'samen' in de politiek trouwens.

En dan hoor ik gisteren dat de pensioenpremies met zo'n 6% omhoog moeten van DNB.

Ongelooflijk dat wij dit allemaal maar pikken ....

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen als GezondVerstandBurger (@vinisva). Tevens muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Historie